Pagina's

woensdag 14 januari 2015

Life on campus...

Inmiddels is Carlo al aardig geïnstalleerd op de campus. Een van de eerste avonden werd er een welkomstdiner gehouden. Volgens gebruik werd het land van herkomst opgenoemd en moest de betreffende student gaan staan. Carlo was verrast om nog een student uit Nederland op te zien staan, en inmiddels weet iedereen dat hij uit Nederland komt. Er werd flink geapplaudiseerd voor de nieuwe studenten als een soort blessing. Leuk!


De Engelse test die stond gepland, en hij gemist had door het stranden in Chicago, heeft hij alsnog af kunnen leggen, en met goed resultaat ook nog. Die is binnen! Na afloop maakte hij nog wat foto's van de Mississipi die flink bevroren is. Prachtig gezicht! En het blijft apart dat hij nu rondloopt op de plekken waar we naar gekeken hebben via internet. Echt gaaf!!

Inmiddels heeft hij al flink wat Internationale studenten ontmoet en als echte ambassadeur van Nederland (want dat ben je toch eigenlijk wel) heeft hij al wat feiten over Nederland gedeeld. Zoals het feit dat wij onder zeeniveau leven, dat blijft fascinerend. En ze vinden onze taal maar abacadabra... ;-)

Ook Carlo's roommate is op de campus gearriveerd en hij lijkt een aardige jongen. Dat is wel prettig als je bij elkaar op een kamer moet bivakeren. Op dit moment lijkt alles wel lekker te lopen. Hopelijk is dat ook nog zo als de colleges gaan beginnen... ;-)

Het aanbod qua eten is even 'another cookie'. Carlo bedacht als ontbijt een broodje ei met vlees, en dat kreeg hij ook...maar het zwom in het vet! Brrrr...volgende keer maar even tussen de ontbijtgranen kijken naar iets lekkers. Hij heeft met eigen ogen kunnen zien dat de campagne die Jamie Oliver voert, wat betreft gezond eten op scholen, ook wel degelijk nodig is...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten