Pagina's

donderdag 15 januari 2015

Sport in Amerika...(1)

Wat meteen opvalt is dat de diverse sporten een groot onderdeel zijn van het leven op de campus, en ook in geheel Amerika uiteraard. Vooral ijshockey is erg populair. Ook de spelers worden bijna op handen gedragen; ze krijgen veel respect van anderen. Carlo was altijd al fan van ijshockey, en nu kreeg hij de kans om er gewoon bij te zijn, supergaaf! Nog een voordeel van de studentenpas: je kunt gratis en voor niks alle matches bijwonen! Hij heeft een filmpje gemaakt van de opening van de match tussen The Huskies (St. Cloud State University team) en The Redhawks, compleet met Amerikaans volkslied. Kippenvel!



Wat Carlo vooral opviel is de enorme passie voor de sport. Het doet sterk denken aan wat wij het 'Oranje-gevoel' noemen. Er is heel veel respect voor de sporters, de supporters bejubelen hun team en de wedstrijden worden tussendoor begeleid door een groep  cheerleaders op de schaats. Daarnaast is er erg veel merchandise op de markt; kleding, petten, sjaals en allerlei andere spulletjes voorzien van het logo van de Huskies.


Jong of oud, iedereen leeft enorm mee en de tribunes zitten afgeladen vol. Echt geweldig om mee te maken! Ik heb genoten van de verhalen van Carlo! Ze zijn vast van plan elke match te gaan kijken, voor zover dat lukt, en inmiddels hebben ze zich ook al aangesloten bij een zaalvoetbalteam. Sporten hoort er bij!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten